Blogga från ett coworking space

Att blogga hemifrån kan vara skönt ibland, men om du bloggar varje dag är det viktigt att du jobbar i en bra arbetsmiljö. Att blogga från ett coworking space är perfekt eftersom det är socialt, prisvärt och bekvämt. Här kan du läsa mer om vad ett coworking space är för något och varför du som bloggare bör ansöka om ett medlemskap.

Vad är coworking?

Coworking är ett begrepp som blivit mycket populärt de senaste åren i takt med att gig-ekonomin vuxit sig starkare och att det blivit allt vanligare att arbeta på distans. Det innebär att du delar arbetsyta med andra företag istället för att hyra ett eget kontor. En plats på ett coworking space är alltid möblerad med nödvändiga möbler som skrivbord, stol och lampa. Dessutom finns det nästan alltid stora gemensamma ytor, vilket gör att du kan välja att arbeta från olika platser. När du tröttnar på skrivbordet kan du exempelvis sätta dig och blogga från soffan i det gemensamma utrymmet.

Coworking påminner mycket om ett klassiskt kontorshotell. Den främsta skillnaden är att kontorshotell ser ut som vanliga kontor, men som kan hyras temporärt. Dagens moderna coworking har istället större gemensamma ytor, ofta i form av lounger, samt service till medlemmarna. Servicen kan exempelvis vara gratis kaffe, posthantering, städning och gemensamma aktiviteter.

Om du är intresserad av coworking i Stockholm bör du kika på Helios lösningar och erbjudanden. Helio erbjuder flexibla kontors- och arbetsytor och mötesrum i Stockholm och i vissa andra svenska städer. Deras tjänster utnyttjas ofta av startups, bloggare, kreatörer, egenanställda och entreprenörer som vill arbeta centralt och samtidigt utnyttja alla fördelar med en gemensam arbetsyta.

Vad kostar det?

Kostnaden för ett medlemskap varierar beroende på vilken typ av medlemskap du vill ha. Det billigaste medlemskapet kostar cirka 2000 kronor och då ingår en flexibel arbetsplats. Det innebär att du inte har någon fast plats utan får ta den arbetsplats som är ledig. I de flesta medlemskap ingår service som kaffe och community-aktiviteter. Det innebär att även du som är relativt ny bloggare eller som inte har stora intäkter från bloggen än kan ha stor glädje även av ett billigare medlemskap. Vissa medlemskap, exempelvis om gym, fast arbetsplats och posthantering ingår, kostar såklart mer. Helio erbjuder fyra olika sorters medlemskap: Open, Fix, Studio och Större kontor. För bloggare passar Open och Fix bäst och de är dessutom billigast. På Helio.se kan du läsa mer om de olika medlemskapen och vad som ingår.

Varför passar coworking för bloggare?

Det finns många fördelar med att blogga från ett coworking space istället för hemifrån eller från ett kafé.

  • Det är socialt och du slipper att arbeta ensam.
  • Du bygger upp ett nätverk med andra personer med liknande yrken.
  • Det är smidigt och enkelt eftersom du har mycket på samma ställe.
  • Du får mycket för pengarna, exempelvis posthantering, mötesrum och roliga aktiviteter.
  • Uppsägningstiden är kort, vilket gör att du inte binder upp dig för lång tid. Hyresvillkoren är ofta mycket fördelaktiga för entreprenörer, bloggare och andra egenanställda.
  • Det är inspirerande och roligt. Ofta arrangeras det communityaktiviteter och föreläsningar, vilket skapar en modern, dynamisk och spännande arbetsplats för en bloggare.