Skapa egen vinkällare

Tänk dig att ha en alldeles egen vinkällare. Eller ett skönt rum där du förvarar ditt vin och kan sitta och njuta av ett gott glas en lördagskväll. Här kommer tipsen på hur du skapar en egen vinkällare och vinsamling i ditt hem.

Vin

Vin är ett stort intresse för många svenskar. Att resa till Frankrike, Italien eller Tyskland och bo på vingård är en dröm som står på mångas bucket list. Även om Sverige inte är ett vinland, så kan du ändå skapa en egen vinkällare med många goda viner. Om du precis börjat intressera dig för vin kan det vara klokt att gå en kurs eller träffa likasinnade för att lära dig mer om drycken och hantverket. Det finns många vinintresserade som träffas i mindre grupper för att dricka vin och äta god mat tillsammans. En härlig gemenskap och en möjlighet att lära känna nya människor. Du kan även gå kurser online, förutom att också köpa böcker. Så lär du dig riktigt mycket om olika vingårdar, länder och druvsorter.

Köp vin online

När du ska bygga upp ditt vinförråd är det smart att köpa vin online. Då får du vinet levererat direkt hem till dig, så behöver du inte spendera tid på Systembolaget. Det som också är skönt med att beställa vin online på vinoteket.se är att du får tips om olika viner och även kan prenumerera på vin. Att bygga upp ett vinförråd handlar inte om att bara köpa massa vinflaskor, utan du vill ju bygga upp ett förråd som passar till olika maträtter, samtidigt som du också hittar dina favoriter. Gå in på vinoteket.se och hitta goda viner i deras stora vinsortiment. På Vinoteket.se hittar du viner från hela världen.

Din vinkällare

De flesta av oss kan inte bygga en riktig kall vinkällare, såvida du inte bor på landet och har mycket utrymme på tomten. För att ditt vin ska må bra bör det förvaras mörkt, svalt och med god luftgenomströmning. Att bygga upp din vinsamling i ett varmt kök är alltså inte en god idé. När du skapar ditt förråd är det klokt att ha en plan. Köp vinsorter från olika länder så att du lär dig mer om olika slags viner. Det är också roligt att läsa på om ett land när du köper vin, så att du förstår varför vinet från en region smakar på ett vis, medan druvorna från en annan region ger en annan vinsmak. Efter ett tag kommer du att bli lite av en vinexpert.

Det absolut bästa är att ha en egen plats för vinet. Ett ställe där du både kan förvara dina vinflaskor på ett snyggt och smart sätt, och gärna även avnjuta dem. Om du har riktigt mycket plats är det trevligt att skapa en barhörna där du har ditt vin, andra goda drycker, samt sköna stolar och fåtöljer. En plats att verkligen njuta på och bjuda in närmaste vännerna till. För att maxa din vinhörna kan du ställa dit ett biljardbord. Du kommer garanterat att bli en populär inbjudare.