Så får du in fler besökare till din blogg

Grattis, du har startat en blogg och börjat skriva om ett intressant ämne. Nu kommer vi till den jobbigare biten, att få in besökare som faktiskt läser det du skriver. Det här är alltid ett aktuellt ämne för både blivande och befintliga bloggare. Mycket har hänt i branschen sedan de största bloggarna dök upp på nätet. Som tur är så finns det ett par enkla knep för att försäkra sig om att besökarna börjar trilla in.

Lär dig grunderna inom sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering, förkortat SEO från engelskans Search Engine Optimization, är en kunskap om hur man ser till att ens inlägg och innehåll dyker upp högt i resultaten hos Google, Bing, Yahoo och så vidare. Det är inte så att resultaten är slumpmässiga, de väljs ut av en algoritm som försöker att erbjuda det bästa svaret på det en person söker.

Om du lär dig det här, vilket visserligen inte sker över en natt, så kan du lära dig att optimera dina inlägg och innehåll så att folk hittar det vid olika sökningar på exempelvis Google. Det här kan ge ditt ett naturligt flöde av besökare månad efter månad. Du kan också titta på vad andra söker efter för att få bra idéer för framtida inlägg på bloggen.

Kvalitet istället för kvantitet

En del kanske tror att man ska publicera så mycket och ofta som möjligt. Det här fungerade faktiskt förr och sökmotorerna älskade bloggar som publicerade tre till fem gånger om dagen. Det här stämmer däremot inte längre och det finns inte många människor vars liv är spännande nog att man vill läsa flertalet inlägg varje dag från personen.

Fokusera istället på högkvalitativa inlägg. Det är bara positivt om inlägget har ett tema och kanske till och med besvarar en fråga eller löser ett problem åt lösaren. Oavsett så ska inlägget vara välskrivet och får gärna vara av den lite längre varianten. Med bra styckeindelning och avbrott i texten är det lätt att hålla läsaren uppmärksam genom hela inlägget.