Så tjänar du pengar på din blogg

Många drömmer om att kunna försörja sig på sin blogg. Flexibla arbetstider, möjligheten att arbeta hemifrån och framför allt att skriva om sitt främsta intresse lockar många. Det krävs dock att du har en snygg blogg med välskrivet innehåll som lockar besökare för att du ska ha möjlighet att tjäna pengar på den. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga.

Steg 1: En välfungerande blogg

Om du inte redan har en blogg är det första steget att skapa en. Om du vill satsa på din blogg och kunna tjäna pengar på den i framtiden är det lika bra att bygga en bra blogg från början. En välfungerande och snabb blogg är avgörande för att besökarna ska vilja stanna kvar och läsa ditt innehåll. En dålig användarerfarenhet gör att de förmodligen aldrig vill komma tillbaka. Om du inte själv är bra på programmering är det rekommenderat att du tar hjälp av en extern aktör. Hos Beetroot kan du få hjälp med WordPress-utveckling till din blogg. Beetroot är en specialiserad WordPress-byrå som erbjuder skräddarsydda lösningar till ett rimligt pris. Detta gör att du kan få en välfungerande blogg precis efter dina önskemål.

Steg 2: Unikt innehåll

Din blogg måste vara full av unikt innehåll för att det ska vara intressant för läsarna att komma tillbaka och läsa. Tänk noga igenom din målgrupp och dina blogginlägg. Texterna i din blogg är det som skapar värde och därför bör du inte slarva med dessa.

Steg 3: Olika sätt att tjäna pengar

När du har lyckats få trafik till din blogg finns det många olika sätt att tjäna pengar på den. Om du lyckas skapa en mycket populär blogg finns det möjligheter att tjäna stora pengar i miljonklassen. Här kan du läsa mer om tre sätt att tjäna pengar oavsett storleken på bloggen.

Affiliatelänkar

Affiliatelänkar är reklamlänkar till olika återförsäljare. Du som bloggare får en viss procent varje gång en av dina besökare klickar på länken och genomför ett köp.

Annonser

Annonser och banners på bloggen är ett vanligt sätt att få in lite pengar. Du får betalt för antalet besökare som har sett annonsen.

Sponsrat innehåll

Det blir allt vanligare att bloggare skriver sponsrade blogg inlägg. Det är dock viktigt att vara noga med reklammärkningen om du har ett sponsrat inlägg. Om du slarvar med detta kan du behöva böta stora summor för smygreklam.