Råd för att hitta den perfekta barnvagnen

Det finns mycket att tänka på när man ska köpa barnvagn. Beroende på hur och var man bor kan det finnas olika begränsningar för vilka vagnar man kan ha. Om man bor utan hiss och inte får ha vagnen i trapphuset kanske man måste lyckas få upp vagnen i bostaden och få plats med den där. Då kan man ofta inte ha en stor och tung vagn. Bor man mitt i skogen med stor gillestuga kan en stor vagn med kraftiga hjul ofta vara bra då de får bättre grepp och är stadigare på leriga och snöiga vägar. Dessa vagnar blir ofta också lättare att köra i sämre terräng. Det kan dock vara bra att ha en mindre vagn också, till exempel för resor till stan.

Motionera med barnvagn

Många som fått barn vill snabbt komma i form igen och så kan promenader och andra motionsformer vara bra. Man kan ofta inte lämna barnet ensamt hemma, och har man ingen barnvakt kanske barnet behöver följa med på motionsrundan. Många väljer att springa med barnvagn och då behöver man en lätt och flexibel vagn som är enkel att styra och som inte får vara så ostabil att den ramlar omkull vid en snabb sväng. Dessa vagnar som gör det möjligt att springa med dem är ofta vagnar i modellen sittvagn. De är ofta utformade för äldre barn som kan sitta relativt bra på egen hand. Att springa med en liggvagn kan bli mycket svårt då den är så pass lång att det blir svårt att se framför vagnen. Om barnet är mindre är det alltså bättre att ta en promenad med vagnen och kanske gå till gymmet eller springa när någon kan passa barnet en stund.

Flera vagnssorter att välja bland

Många vill ha en allsidig vagn som kan användas till det mesta. Vagnen ska vara lätt att fälla ihop och ta lite plats. Samtidigt ska bagen också kunna ta sig fram i olika terränger och vara tillräckligt stabil. Bugaboo Buffalo är en barnvagn i sittvagnsmodell som är tänkt att fungera i de flesta terränger. Vagnen är lätt att manövrera samtidigt som den är stabil nog för att kunna ta med sig på alla möjliga äventyr. Att en barnvagn dessutom går lätt att fälla ihop och veckla ut igen har också stor betydelse för att man faktiskt ska ta med sig vagnen när man ska iväg någonstans och inte väljer andra alternativ som till exempel bärsele. Det finns alltså mycket att fundera över när man ska köpa en barnvagn vare sig om det är första vagnen eller om det är dags att byta vagn.