Handla mode på nätet

Det har blivit allt vanligare att shoppa online istället för att besöka fysiska butiker. Det är helt enkelt mycket bekvämare och dessutom får man tillgång till ett större utbud. På internet kan du shoppa allt från elektronik till mat och beställning av tjänster. Du kan shoppa smink, inredning och naturligtvis mängder med mode.

Att handla på nätet är otroligt enkelt, men visst finns det saker som man ändå bör tänka på, speciellt när det kommer till mode. Det är viktigt att man väljer ett företag som är seriöst och som erbjuder trygga och bra betalningsmetoder. Ett exempel på en sådan butik är johnells.se, där du kan hitta mängder med snygga kläder för både herr som dam. Sidan ska dessutom vara ordentligt krypterad och skydda dina personliga uppgifter från att hamna i felaktiga händer.

Här nedan har vi samlat en lista med vad som kan vara bra att tänka på innan du shoppar kläder online!

Checklista för shopping på nätet

Storlekar – Storlekarna kan variera väldigt kraftigt beroende på vilken webbutik som du väljer att använda dig av. Det har också stor betydelse om det är en svensk eller utländsk sajt som du shoppar från. Läs gärna storleksrecensioner om sådana finns tillgängliga, men använd dig också av företagets egna storlekstabell.

Support och service – Det är viktigt att du väljer ett företag som kan erbjuda dig bra support, vägledning och service i samband med ditt köp. Det ska således finnas en tillgänglig support som du kan nå via mejl, chatt, telefon eller alla alternativ på en och samma gång. Hemsidan ska ha tydlig information om köpvillkor så väl som regler för retur och reklamation.

Kläder från andra länder – Att shoppa mode från andra länder är väldigt vanligt, men här behöver du se upp. Se till att du läser igenom villkoren noga, eftersom det inte är säkert att det är samma reklamationsregler eller konsumentköplag som här i Sverige. Kontrollera storlekar en extra gång och tänk på eventuella avgifter för tull och skatt.

Använd dig av omdömen – Genom att läsa omdömen från tidigare kunder är det betydligt lättare att få en uppfattning om företaget som du vill köpa kläder eller skor från. Rekommenderat är att du använder dig av en oberoende recensionssida, och inte enbart går efter de omdömen som webbutiken själv väljer att publicera på sin hemsida. Ingen kommer att lägga ut klagomål.

För bra för att vara sant? – Verkar priset för bra för att vara sant? Då är det antagligen något som inte är som det ska. Visst finns det butiker som säljer ut mycket billiga kläder, men tänk på att du då kan behöva kompensera på kvalitet. Mycket billiga kläder kan lätt krympa, ändra form eller gå sönder.