Barndomens betydelse

Ta inte dina barn för givet. Att bli kallad mamma eller pappa är en titel att förtjäna. När barnen är minderåriga så har de inget annat val än att stå ut med dig som förälder. Men missbruka inte detta. Det är ditt barns barndom med dig tills det fyllt 18 år som visar om du förtjänar titeln på riktigt, om du gjort rätt. Stannar barnet i relationen med dig eller beslutar sig barnet för att göra slut och gå vidare? I en del fall kan det såklart ta längre tid än till 18 års dagen. Det är trots allt ett stort beslut att ta och kan kännas otroligt skrämmande även om man vet att det kommer göra en lyckligare.

Många tänker att man är en familj oavsett vad och att det inte går att byta ut en familjemedlem, vilket är helt korrekt. Men man kan dock välja att säga upp bekantskapen. Det är alltså viktigt att inte glömma bort att det är föräldrarnas ansvar att ge sitt barn den bästa tänkbara uppväxt man kan med de förutsättningar man har. Det handlar inte om hur fint hus man haft, hur mycket man fått i veckopeng eller om man fick godis varje lördag. De barn som väljer att säga upp relationen med sina föräldrar har ofta orsaker som avsaknaden av kärlek, känt sig osynliga eller att de blivit illa behandlade på något sätt. Sedan finns det såklart anledningar med missbruksproblematik. Oavsett så är det en rättighet att ta ett sådant beslut. Så man bör vårda relationen innan det är för sent. Då barnen sedan inte är tvungna att fortsätta ha en relation med föräldrarna. Tvärtom så är det läge att ta beslut för sitt eget bästa och om det är att säga upp bekantskapen med sina föräldrar så är det helt ok.

  • Ta vara på tiden. Ge ditt barn en bra barndom och det hen behöver för att må bra.
  • Visa att du älskar ditt barn och berätta det, gärna för mycket än för lite. Barn kan tycka att det är lite pinsamt i vissa åldrar men kommer att vara tacksam vid äldre ålder.
  • Prioritera ditt barn och var där när du behövs. Det är sådant man minns när man blir äldre.
  • Skapa minnen tillsammans.
  • Har du fler än ett barn- gör allt du kan för att det ska kännas rättvist mellan barnen så ingen hamnar i skymundan.
  • Värna om de små sakerna- visa kärlek och spendera tid med barnet.

Den myndige- gör inget förhastat.

Städa hemmet med qleano så att du får mindre att tänka på och kan slappna av. Sätt dig sedan och fundera i lugn och ro och låt det ta tid. Kommer du sedan fram till att det kommer att göra dig lyckligare? Ta steget!