Problem att få orgasm?

Har du svårt att få orgasm? Du är inte ensam och många människor lider av samma typ av problem. För de flesta är det ingenting som påverkar vardagen, medan andra kan känna skuld eller må väldigt dåligt. Det finns många anledningar som kan ha betydelse för om man får en orgasm eller inte. Ibland handlar det om medicinska problem och ibland kan det vara så att man inte känner sin kropp och vet vad man behöver för att nå klimax. Problem med orgasm kan drabba både kvinnor och män, men forskning visar att problemet är betydligt vanligare hos kvinnor. Ett vanligt missförstånd är att det inte krävs mer än penetration, men kvinnokroppen kan vara mycket komplex och ofta behövs även stimulans på kvinnans klitoris. I denna text får du lära dig mer om orgasmer och hur du kan gå tillväga för att lära känna din kropp bättre och få njuta ensam eller tillsammans med en partner.

Män får lättare orgasm än kvinnor

Det diskuteras gärna varför män får oftare orgasm till skillnad från kvinnor. En studie som har gjorts visar att det är alldeles för mycket okunskap kring kvinnans kropp och att kvinnor är alldeles för dåliga på att berätta vad de vill ha och vad som känns skönt. Vet man själv inte vad man gillar blir problemet betydligt knepigare och då är det ett ypperligt tillfälle att använda sig av onani. Genom att onanera får man som kvinna en chans att i lugn och ro ta reda på vad man tycker om och vad som känns skönt. För vissa räcker det att använder händerna, medan andra föredrar leksaker som hjälpmedel. Samma studie kom även fram till att kvinnor som är i lesbiska relationer oftare får orgasm än kvinnor i heterosexuella. Vad detta beror på kan vara kunskapen kring hur viktigt det är med stimulans av klitoris, vilket många män dessvärre glömmer. Med detta sagt betyder det inte att det inte finns män som också har svårt att nå klimax. Siffrorna i heterosexuella relationer visar dock att 95 % av männen får orgasm vid samlag, mot 65 % av kvinnorna.

Ökad njutning med sexleksaker

Det vimlar av härliga och spännande sexleksaker på marknaden och det gäller att upptäcka vad man trivs bäst med. För den som är intresserad av att fylla på sitt utbud eller vill testa något nytt, kan leksakerna handlas både online och i en fysisk butik. Fördelen med att handla online är att du kan vara betydligt mer anonym och att produkterna oftast kommer i en mycket diskret förpackning. Har du en partner kan det vara roligt att tillsammans kika på utbudet som finns och se om det är något som man vill testa på tillsammans. Erotiska leksaker finns tillgängliga för både män och kvinnor och är ett sätt att hetta upp sexlivet eller hitta njutning med sig själv. Utbudet är stort och det kan handla om allt från vibratorer, penisringar, kondomer med speciella upphöjningar eller självklart den traditionella och klassiska dildon. Utöver just leksaker brukar denna typ av företag även sälja romantiska och förföriska kläder, roliga och upphetsande assessorer eller spel som man kan spela tillsammans med sin partner.