Dotterns student och nya kläder

Nu när april närmar sig sitt slut inser jag att det bara är en dryg månad kvar innan dottern ska ta studenten – herregud vad tiden går fort! Det känns ibland som att det inte var så länge sedan jag själv tog studenten, men man tvingas ju inse att det var ett tag sen när man har hunnit uppfostra en dotter som själv ska ta steget ut i vuxenlivet om bara någon månad. Självklart har hon redan hittat sin studentklänning – hon började leta direkt efter jullovet – men jag har tänkt att jag själv verkligen borde uppdatera min egen garderob med något fint att ha på mig till utspringet och studentmottagningen. Det är ju verkligen ett speciellt tillfälle i min dotters liv, och då kan det kännas roligt att ha något nytt på sig.

Det är dock lättare sagt än gjort att hitta något som passar min stil och som är tillräckligt uppklätt för stundens högtidlighet, men samtidigt är tillräckligt bekvämt och svalt att ha på sig en (förhoppningsvis) varm och solig sommardag i juni. Jag började med att leta i de klädbutiker som jag vanligtvis går till, men det känns som att jag börjar bli för gammal för mycket av modet i de butikerna. Jag besökte också vår lokala butik för festkläder, men där hittade jag mest balklänningar i hellång modell, och det känns både alldeles för formellt och för varmt för ett studentutspring. Det jag verkligen skulle vilja hitta är en snygg, somrig klänning, gärna blommig, som har en knälång, ganska fluffig kjol. Är det för mycket begärt? Som tur är tror jag att jag har hittat rätt ställe att hålla span på i alla fall. Jag övergick nämligen till slut till klädbutiker på internet, vilket var skönt både för att jag slapp springa på stan och för att utbudet faktiskt är så mycket större där. Det var då jag hittade Outletsverige.se, där de säljer märkeskläder till betydligt bättre priser än i butik. Och vilket utbud de har sedan – klicka här för att se vad jag menar. Även om jag inte hittade något precis nu som jag ville ha på mig på min dotters student, ska jag definitivt gå in då och då under de kommande veckorna för att se om det dyker upp något nytt på sidan.

Jag köpte däremot en hel del andra nya kläder när jag ändå var i shoppingtagen. Det blev ett par nya träningsbyxor som jag kan ha när jag går mina långpromenader, och en snygg blus som jag tror kommer att passa perfekt på jobbet.