Oväntade utgifter

Det har inte varit en bra månad ekonomiskt. Det känns som att allt som har kunnat gå fel, har gått fel, och även om vi självklart har en liten buffert för oförutsedda utgifter, förväntar man sig inte att flera ska komma så tätt inpå varandra, som de har gjort nu.

Det började med att det som jag trodde skulle vara en vanlig tandläkarkontroll utvecklades till två återbesök för att fixa ett hål och för att ta bort tandsten. Eftersom jag inte har tecknat någon tandvårdsförsäkring blev de besöken och behandlingarna snabbt mycket dyra.

På vägen till ett av dessa tandläkarbesök lyckades jag få punktering på ett av däcken på bilen, och notan för den reparationen gjorde ytterligare ett stort hål i vår buffert för nödsituationer. Bilrutan har för övrigt ett stenskott sedan tidigare också, men det får vi helt enkelt vänta till nästa månad med att åtgärda.

Kronan på verket blev när hunden plötsligt började kräkas våldsamt under natten, så att vi fick åka in till veterinären morgonen därefter. Där börjar ju tusenlapparna flyga ur fickan bara man sticker näsan innanför dörren, oavsett om man har försäkring eller inte. Dessutom var det självklart en söndag, vilket betyder att de tar extra betalt för jourtjänstgöring.

Efter den lilla episoden med jycken (jag kan prata om det i irriterad ton så här i efterhand när jag vet att vovven klarade sig och mår bra igen) var vår finansiella säkerhet i form av vår buffert helt tömd, och då hade vi inte betalat månadens alla räkningar än. Lyckligtvis är det i sådana nödsituationer enkelt att ta ett lån på mobillan.se, så att vi kunde klara månaden. Sedan får vi helt enkelt betala av lånet bit för bit i takt med att vi sparar ihop pengar, vilket vi kommer att kunna göra utan problem – så länge några sådana här saker inte händer för ofta igen!